Viitorul Tău esti TU
Proiecte sociale
Proiectul Viitorul Tau esti TU, este primul proiect social al Asociatiei Dezvolt si suntem increzatori in faptul ca acesta are un potential real de a produce valoare si a aduce schimbari pozitive semnificative in viata tinerilor proveniti din medii vulnerabile social. Parteneriatul cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj in derularea acestui proiect ne onoreaza si ne da incredere in potentialul sau.
In urma finalizarii programului, vom avea 30 tineri cu o cu totul alta perceptie despre cine sunt si ce pot realiza in viata, cu cunostinte si abilitati noi care sa ii ajute si sa ii sustina in procesul de conturare a integrarii sociale la un alt nivel, nivel care sa le asigure un trai superior, sansa de a se insera profesional, de a se perfectiona si dezvolta, cu perspective de a-si intemeia o familie si de a contribui activ in cadrul comunitatii.Ideea de la care a pornit acest proiect rezida in nevoia noastra, a oamenilor, de a face parte dintr-o comunitate, de a fi acceptati si integrati, de a fi validati si incurajati catre dezvoltare. Ori tinerii proveniti din cadrul grupurilor vulnerabile social, au nevoie in primul rand de autocunoastere si incredere in capacitatile proprii, de sustinere si de reprezentari realiste asupra comunitatii in care ar dori sa se integreze.
In acest context, dezvoltarea abilitatilor sociale propuse in cadrul proiectului, imbunatesc increderea de sine, capacitatea de dezvoltare a relatiilor si legarea de prietenii. Pe de alta parte, dezvoltarea acestor abilitati aduce tinerilor in cauza si un grad mai mare de implicare in educatie, munca sau activitati recreative. Consideram de datoria noastra sa ii invatam, ghidam si sprijinim sa vada noi perspective, sa le aratam ca sunt extraordinari, ca sunt apreciati, ca viata lor conteaza, ca pot face ceva semnificativ daca au determinarea si curajul de a merge mai departe.
Obiectivul principal a proiectului il constituie asigurarea accesului gratuit al tinerilor proveniti din cadrul grupurilor vulnerabile social la cele doua componente ale sale: ateliere de dezvoltare personala si coaching. Avem convingerea ca serviciile oferite in cadrul proiectului vor declansa un proces sustenabil in urma caruia tinerii beneficiari vor avea sanse reale de a-si imbunatatii calitatea vietii si de a-si creiona un viitor in centrul caruia sta insasi persoana lor.
Detalii proiect
Proiectul isi propune sa sprijine tineri, elevi de liceu si studenti, proveniti din cadrul grupurilor vulnerabile social, in procesul lor de dezvoltare la nivel educational si emotional, printr-un program complex in doua etape, de training si coaching, ce se va intinde pe un parcus de 6 luni.In cadrul acestui proiect, tinerii implicati vor intelege cine sunt, vor invata sa se accepte, sa dezvolte relatii sociale sanatoase, armonioase, sa isi clarifice obiectivele de viitor, isi vor contura optiunile profesionale si educationale, pe care le vor integra si aplica.
Prima etapa a proiectului cuprinde un modul de 3 ateliere cu durata a cate 2 ore in care se vor aborda teme legate de autocunoastere, imagine de sine, autoactualizare, relationare interpersonala, cu facilitarea unor exercitii specifice si de impact pe temele mentionate. Pornind de la aceste ateliere, tinerii vor fi sprijiniti sa isi defineasca obiective personale si profesionale de dezvoltare.
Pentru cei dintre ei care doresc sa mearga mai departe, in modulul 2 al proiectului vom derula un program de 5 luni de coaching, in cadrul caruia tinerii vor lucra in sesiuni individuale de 1 la 1 cu coachi profesionisti, pe obiectivele personale identificate in urma atelierelor, pentru a contura planuri de actiune si pasii necesari in vederea indeplinirii obiectivelor setate.
In cadrul modului 2, sesiunile de coaching vor fi oferite pro bono de voluntari atestati ca specialisti in activitatea de coaching sau persoane care sunt in curs de dobandire a unei asemenea atestari printr-un program de formare acreditat.
Grupul tinta/Beneficiari
Elevi de liceu (ani terminali) sau studenti la diferite universitati, care fac parte din cadrul grupurilor vulnerabile social.Derularea proiectului
Pentru ca fiecare dintre acesti tineri sunt unici, proiectul isi propune sa ii abordeze in unicitatea lor, sa le ofere sansa de a participa fie la primul modul fie la ambele module oferite in cadrul proiectului, intr-un regim de confidentialitate si incredere.Asa cum am mentionat, proiectul va cuprinde doua module ce ii vizeaza direct pe potentialii beneficiari:
Modulul 1 - sustinerea a 3 ateliere a cate 2 ore fiecare, desfasurate pe durata unei luni;
Modulul 2 - pentru tinerii care doresc sa mearga mai departe dupa primul modul si sa aprofundeze ceea ce au invatat la ateliere, include sesiuni de coaching (minim 10 sesiuni de 60 de minute) unu la unu cu coach acreditati.
In oricare din cele doua variante (participare doar la primul modul sau la ambele), tinerii vor pleca din proiect echipati cu informatii si instrumente puternice menite sa le redefineasca viata intr-un stil propriu si asumat catre un viitor mult mai bun.
Proiectul, isi propune sa livreze in cele 6 luni, 8 ore de training si minim 10 ore de coaching catre fiecare participant, daca urmeaza ambele module ale programului.
Pe parcursul proiectului, reprezentantii Asociatiei Dezvolt alaturi de specialistii voluntari implicati in proiect, vor monitoriza evolutia tinerilor si in functie de optiunile profesionale ale acestora vor cauta sa identifice potentiali angajatori pentru discutii referitoare la insertia profesionala a beneficiarilor.
Locul de desfasurare
Atelierele si sesiunile de coaching se vor desfasura online sau on site in functie de contextul sanitar si tehnologia disponibila a beneficiarilor.Perioada
Durata programului este de 6 luni de zile pentru fiecare grupa de 15 tineri.Asociatia Dezvolt isi propune sa ofere anual acest program unui numar de minim 30 de tineri din grupul tinta vizat.
Specialistii
Traineri care vor sustine cele 3 ateliere si coachii acreditati sau in formare din cadrul unui program acreditat si care vor oferi sesiunile de coaching 1 la 1.Sumar
- 30 de tineri
- elevi de liceu (ani terminali) sau studenti, care fac parte din cadrul grupurilor vulnerabile social
- 1 Masterclass, 3 ateliere, 10 sesiuni de coaching
- dezvoltarea abilitatilor sociale si integrare sociala
- autocunoastere si incredere in capacitatile proprii
- obiective personale si profesionale
Doresti sa te inscrii in acest proiect?
Completeaza formularul de mai jos